I painted this piece plein air at VanDusen Botanical Gardens.  The 1810 square metre Visitor Centre building is the entrance to the gardens  was designed by Busby, Perkins + Will in 2011.  The building itself was inspired by organic forms and natural systems.  In keeping with the botanical theme inspiration came from a native orchid and the building is organized into undulating green roof petals that float above the rammed earth walls. The complex geometry of the building as a whole is a viable sculpture. The visitor centre seeks to create a harmonious balance between architecture and landscape.  The building holds a Leed Platinum Designation and has achieved numerous awards for sustainability, woodwork and engineering.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *